Doel

Waarom we er zijn

Het leveren van duurzame en kwalitatieve producten met een grote toegevoegde waarde voor onze klanten.

Visie

Wat proberen we te bereiken

Wij willen bekend staan als een stabiele en vertrouwde organisatie en streven duurzame samenwerkingen na.

Missie

Hoe wij onze visie willen bereiken

Wij investeren op de lange termijn om toegevoegde waarde te creëeren voor wederzijdse vooruitgang. We doen dit met een persoonlijke benadering en een hoog serviceniveau om onze klanten te ontzorgen.

Waarden

Onze 5 Kernwaarden


  • We doen wat we beloven.

  • We tonen onvoorwaardelijke inzet en halen iedere dag het beste uit onszelf.

  • We zijn vriendelijk, behulpzaam en blijven bij de basis.

  • We opereren op basis van respect en integriteit naar onze collega's, klanten en leveranciers.

  • We ondernemen, ontwikkelen, en voelen ons maatschappelijk verantwoordelijk.

Kwaliteit

Technisch: onze machines

Met onze moderne machines hebben wij vrijwel alle snijtechnologie in huis. Hierdoor kunnen wij diverse bewerkingsmogelijkheden aanbieden om tegemoet te komen aan de verschillende wensen van onze klanten. In continue productielijnen verwerken wij de schuimblokken in geautomatiseerde en complete processen tot aan het eindproduct. De afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in veel nieuwe technologieën. Voor onze klanten betekent dit dat wij hen nu de volledige productieketen kunnen aanbieden.

 

 

Organisatorisch: ons gegevensbeheer

Formafoam is in vergaande ontwikkeling van een nieuw ERP systeem voor het beheer en optimalisatie van onze productie -en procesgegevens.

Ons systeem is ontworpen om in de toekomst op een volledig digitale wijze met onze klanten en leveranciers te kunnen samenwerken, daardoor kunnen we altijd snel en correct antwoord geven op uw vragen. 

Duurzaam ondernemen

Premium kwaliteit

Door het inzetten van premium grondstoffen kunnen wij hoogwaardige producten maken, waar de levensduur duidelijk langer is in vergelijking met minder hoogwaardige producten, d.w.z.. de eindconsument hoeft zijn product minder vaak te vervangen.

Al onze belangrijkste leveranciers van grondstoffen zijn gevestigd in West-Europa.

Restmaterialen

Wij streven naar een minimalisering van restmaterialen. Werkzaamheden worden zo ingericht dat er geen onnodige resten ontstaan. Alle productie-resten worden gerecycled. Dit zijn enkel papier / plastic / schuim. 

Het zeer kleine percentage restmaterialen wordt verwijderd en gescheiden aangeboden bij gecertificeerde afvalverwerkers volgens een standaard procedure.

Dit betekent onder meer dat al het restmateriaal uit de productie via diverse partijen wordt verwerkt en hergebruikt. Het PU-restmateriaal wordt verkocht en  bijvoorbeeld hergebruikt in bonded foam. Er komt geen PU- materiaal bij het restafval.

Investeringen

Er zijn de laatste jaren grote investeringen gedaan in ons bedrijfspand, machines en installaties.

Onze productie is opnieuw ingericht om tijd en energie te besparen. We streven ernaar zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen uit te voeren.

In 2023 zal het bedrijfspand verder uitgebreid worden met 2 magazijnen die voldoen aan de hoogste eisen en deze worden tevens voorzien van zonnepanelen.

Mensen

Onze Service

Onze klanten kunnen vanaf het eerste contact rekenen op ondersteuning. Wij houden ons intensief bezig met de order en zorgen er in een vroege fase voor dat alle vragen duidelijk zijn beantwoord. 

Daarbij wijzen we ook op zaken waaraan u wellicht nog helemaal niet heeft gedacht. Formafoam zal altijd op een adequate, persoonlijke en snelle wijze uw aanvragen en bestellingen opvolgen.

Onze knowhow

Onze medewerkers hebben veel kennis van en ervaring met producten uit de segmenten bedding, funiture en packaging, want zelfs met de beste machines is uiteindelijk toch de knowhow van de medewerkers bepalend. 

Dit geldt met name voor op maat gemaakte producten. Onze mensen maken het verschil. Met hun vakmanschap, kennis en ervaring zetten zij zich elke dag 100% voor u in. 

Wij zijn er voor u

Onze kernwaarden zeggen iets over wie we zijn, hoe we werken en waar we voor staan. Ze vormen het morele kompas van onze organisatie.  

Hoeveel we ook van elkaar mogen verschillen, we werken op  basis van onze eigen kwaliteiten op gelijke voet met elkaar samen. 

Vertrouw op ons! Het directe persoonlijke contact met onze klanten is datgene wat ons bijzonder maakt. Uw aanvragen beantwoorden wij onmiddellijk, uw orders handelen wij binnen de gewenste tijd af.

CONTACT